Русенската прокуратура ще наблюдава досъдебното производство за грабежа в Червена вода

16:02, 10 апр 17 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебното производство за извършения 6 и 7 април грабеж в село Червена вода, съобщава прес центърът на държавното обвинение. Пострадалите от престъплението М.К. и Т.К. бяха намерени завързани в дома си на следващия ден. 

Разследването се провежда за грабеж, придружен със средна телесна повреда. До момента разследващите органи от ОД на МВР – Русе са извършили множество следствени действия – оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели и изискване на справки. Приобщени са множество веществени доказателства и са назначени експертизи. Проверяват се различни версии и се установява евентуална съпричастност на различни лица към извършеното престъпление. Пострадалото лице е настанено в УМБАЛ – Русе, където се полагат необходимите здравни грижи за възстановяването му.

За извършеното престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до 1/2 от имуществото на виновното лице. 

Разследването по делото продължава. По случая се работи от екипи на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Русе и Второ Районно управление. До момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама