"Ден на приятелството" отпразнуваха русенски ученици

17:43, 10 апр 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетдневка на отворените врати в детска градина "Червената шапчица" - Русе стартира днес с Ден на приятелството "Пеем и танцуваме с Червената шапчица". Денят на приятелството е събитие в рамките на проект "Ранна социализация чрез успешна образователна интеграция", финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020,  по който детската градина е партньор на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“. Информация за събитията съобщават партньорите от БРТИМ.

Слънчевият и пъстър празник събра на открито деца, родители, педагози и гости и всички заедно се насладиха на прекрасни изпълнения. Червената шапчица дойде в детската градина и намери нови приятели сред песни, танци и веселие. Децата от различните филиали пресъздадоха обичая лазаруване, изпълниха ромски танц, български народни танци, малките мажоретки ни представиха ритмично изпълнение. Празникът завърши с дружно изпълнение на „Песничка за доброто“, а накрая спонтанно децата танцуваха виенски валс. 

По случай празника, организаторите са получили поздравителен адрес от Областния управител на Област Русе, Стефко Бурджиев с пожелание за успех при постигане на общата цел за формиране на благоприятни условия и подкрепяща среда за активно социално приобщаване на децата в неравностойно положение.

До края на април предстоят още много интересни събития, подготвени от децата и педагозите по случай годишнината от основаването на градината, която ще бъде отбелязана на 26 април 2017 г. от 10.30 часа в двора на централна сграда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама