Русенската Задруга на майсторите подреди Великденска изложба

20:56, 10 апр 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е Доходното здание се състоя откриването на Великденска изложба на Дунавската задруга на народните художествени занаяти. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на сдружението Татяна Колева, директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов, участници и гости на изложбата. Информация за събитието съобщава прес центърът на Община Русе.

Експозицията е била открита от Татяна Колева, която е изказала благодарности от името на всички членове за подкрепата от страна на Община Русе и ОП „Русе Арт“. От своя страна, кметът Стоилов е отправил приветствие и е пожелал на участниците да продължават да съхраняват традициите. "Вие сте част от гордостта на Русе. Прекланяме се пред творчеството ви, защото олицетворявате свободния дух на нашия град“ е заявил Стоилов.

Традиционната инициатива се организира със съдействието на  Община Русе и Общинско предприятие „Русе Арт“. Благодарение на изложбата, която ще продължи до 17-и април, гости, приятели и ценителите на българското приложно изкуство и занаяти имат възможност да се докоснат до непоказвани до сега произведения, сред които и иконопис, изработен от 11-годишно момиче от училище „Иван Вазов“.

В експозицията са представени и автори от други краища на страната като ножарят от Костенец – Николай Гавелски и две майсторки на художествено плетиво от Горна Оряховица – Маргарита Бонева и Кремена Димитрова. Наред с техните творби, русенци могат да станат свидетели и на други приятни изненади, подготвени от майстора на художественото леене Боян Мицов, иконописците Ваня Петрова и Петя Антонова, а самата Таня Колева показа за първи път три нови кукли – лазарки от Поморийско, Санданско и Шоплука.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама