Възрастна жена от Бяла е поредната жертва на телефонна измама

11:05, 11 апр 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 3600 лв. се е простила 74-годишна жена от Бяла при поредната телефонна измама. Инцидентът е станал вчера, съобщава ОД на МВР - Русе.

Сигналът за измамата е подаден от 54-годишен мъж от гр.Разград, син на възрастната жена. При разследването полицаите са установили, че около 14.00, непознато лице е звъннало на домашния й телефон, като се е представило за дъщеря й, която е плачела и е казала, че си е счупила двата крака. В последствие телефонът е взел друго лице, което се е представило за лекар и е съобщил, че дъщеря й си е счупила двата крака и са й направили операция за голяма сума, която тя трябва да намери и плати, след което е затворил телефона. 

Малко по-късно отново е звъннал домашният й телефон, като този път отсреща е бил друг мъж, който й се е представил като "комисар Лазар Шишманов" от полицията. Той е обяснил, че провежда акция за залавянето на измамници и че тя трябва да изтегли всичките си спестявания от банката и да събере наличните пари в дома си и да ги остави под паметника на Колю Фичето до Стария мост над река Янтра, след което да се прибере, тъй като можело да възникне престрелка. 

Жената изпълнила поръченията и се върнала в дома си, като по-късно се е свързала със сина си и така установила, че е била измамена. Сумата, оставена до паметника, е била 3600 лева. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама