Златна значка "Русе" получи ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров

16:38, 12 апр 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева награди със златна значка „Русе“ създателя на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. На срещата присъства и Галин Григоров – общински съветник в Общински съвет - Русе. Информация за събитието съобщава прес центърът на местната администрация. 

„Приемете адмирациите ми към Вашия творчески път. Пожелавам Ви да продължавате да надграждате и усъвършенствате себе си, защото трудът Ви, несъмнено заслужава възхищението на зрителите. Нека златната значка, която е и един от символите на град Русе, бъде доказателство за постигнатите резултати“, е заявила Кръстева. Христо Димитров сърдечно е благодарил за отправения жест с думите: „Русе е градът, в който винаги съм срещал подкрепа и гостоприемство“.

Христо Димитров е български хореограф и режисьор, известен като създател и продуцент на фолклорен ансамбъл „Българе“. Той е автор и на четвъртия мащабен спектакъл на ансамбъл „Българе“ – „Осмото чудо“, с участието на холивудската знаменитост Бен Крос, който ще бъде представен премиерно в Русе, тази вечер, от 19 ч. на голямата сцена в Доходното здание, в навечерието на светлия християнски празник Великден. Концертът се осъществява със съдействието на Община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама