Локо (Русе) на минута от пълния успех в Тервел

18:56, 12 апр 17 / Спорт 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Септември ’98 (Тервел) и Локомотив (Русе) сътвориха зрелищно реми 2:2 с голове в последните секунди на мача им от последния кръг на редовния сезон в Североизточната трета лига. „Железничарите“ бяха на един миг от победата в този двубой. Информация за срещата съобщават от русенския клуб. 

По настояване на домакините от Тервел срещата започна с минута мълчание в памет на починалия бивш старши треньор на „железничарите“ Борислав Богомилов. В знак на съпричастност с мъката на русенци футболистите на „Септември ’98“ излязоха на терена с черни ленти на ръцете.

През първото полувреме на два пъти „червено-черните“ можеха да открият резултата от изгодни положения. Вместо това, малко преди почивката домакините съумяха да отбележат първия гол в мача.

През второто полувреме русенци наложиха плътен натиск в половината на домакините и стигнаха до пълен обрат в резултата.

В 53-ата минута при корнер пред вратата на „Септември ’98“ капитанът на „железничарите“ Живко Парашеквов надскочи всички в наказателното поле. За съжаление обаче, насочената от него с глава топка срещна гредата на тервелската врата.

В 66-ата минута влезлият като резерва Валентин Валентинов отправи силен удар в наказателното поле на домакините. Топката рикошира в техен защитник и се озова в мрежата. Попадението бе зачетено като автогол.

Финалният щурм на „железничарите“ доведе до гол в 90-ата минута. Динко Станчев нахлу на скорост в наказателното поле, но бе съборен след схватка с бранител на „Септември ’98“. Топката се отклони към притичалия Валентинов, който от своя страна я пусна обратно към изправилия се на крака Станчев. Той пък стреля незабавно към вратата и след рикошет в горната греда кълбото влетя красиво в мрежата зад вратаря на домакините.

Груба грешка в локозащитата с неизчистена навреме топка доведе до дузпа за тервелчани в продължението на редовното време. В наказателното поле пред вратаря Лазаров се получи неволна игра с ръка от страна на бранителя Огнян Брайнов. Съдията категорично посочи бялата точка и така в последните секунди домакините се добраха до равенството в резултата.

Двубоят в Тервел затвърди впечатлението, че от гостуването в Балчик насам „железничарите“ бележат значителен прогрес в играта си. Агресивният, атакуващ футбол, подкрепен от добре действащата средна линия, вече дава резултат и тимът не се затруднява да бележи голове, така както се случи в някои мачове през есента. Остава досадните грешки в защита да бъдат преодолени и „железничарите“ със сигурност ще могат да направят силно представяне в предстоящата плейофна фаза на първенството в Североизточната трета лига.

Утре се очаква да бъде изтеглен жребият и да бъде оповестена окончателната програма за втората фаза на сезона.

Съставът на Локо (Русе): 1. Димитър Лазаров, 23. Мартин Иванов, 7. Атила Юмер, 8. Огнян Брайнов, 17. Мартин Недков, 4. Ивайло Иванов, 14. Динко Дерменджиев, 19. Живко Парашкевов /капитан/, 24. Борислав Караиванов (13. Мартин Рачев), 11. Динко Станчев, 9. Радомир Хараланов (22. Валентин Валентинов).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама