Потвърдиха тежката травма на Луков

12:16, 13 апр 17 / Спорт 25 591 Шрифт:
Автор:

Тежката контузия на Мартин Луков бе официално потвърдена.

Днес, 13 април, вратарят на „Дунав“ мина допълнителни прегледи при най-големия специалист в България в областта на спортната травматология и колянната хирургия доц. д-р Антони Георгиев в Университетската болница „Софиямед“ в столицата.

Диагнозата е скъсана предна колянна връзка на десния крак.

Вече е записан час за операция при доц. д-р Георгиев веднага след Великденските празници – на 18 април, вторник, сутринта. След това ще се планира последващото лечение и възстановяване.

„За съжаление ще отсъствам от терените известно време. Надявам се всичко да мине добре във вторник и след това ще мислим за програма за възстановяване“, сподели Луков.

Припомняме, че вратарят пристигна в „Дунав“ през лятото на 2015 г. и бе с немалка заслуга за завръщането на „драконите“ в елита след 25-годишно прекъсване. В Първа лига той записа цели 10 сухи мрежи и подобри „брадясалия“ рекорд от сезон 1963/ 1964 на Иван Иванов за най-много минути без допуснат гол – 484.

Това му донесе включване в десетката за „Спортист на Русе за 2016 г.“, където получи грамота от Община Русе за високи постижения в областта на футбола. Той бе определен и за най-добър футболист на „Дунав“ за миналата година от феновете.

При тези обстоятелства от русенския клуб ще разчитат до края на сезона на демонстриралия страхотна форма напоследък Станислав Антонов и младия Веселин Добрев на вратарския пост, като същевременно се ангажират с пълно съдействие за възстановяването на Луков.

Феновете вече започнаха кампания, с която засвидетелстват своята морална подкрепа към вратаря в социалните мрежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама