Наградиха победителите в конните надбягвания в Сандрово

17:21, 14 апр 17 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев беше гост на Петите национални конни надбягвания в село Сандрово, като участва и в церемонията по награждаване на победителите. Информация за състезанията съобщават от кабинета на губернатора. 

Атрактивното състезание се провеждат под патронажа на Българската асоциация по конни надбягвания с чистокръвни коне, и в него взеха участие над 100 от елитните животни. 

Сред гостите на събитието бяха още Пламен Стоилов, кмет на Община Русе, кметове на кметства от Община Русе, новоизбраните народните представители от 19 МИР Светлана Ангелова и Андриан Райков, Валентин Атанасов, кмет на община Сливо поле, Пламен Левков, изпълнителен директор на Националната асоциация по коневъдство, Георги Иванов, генерален директор на Изпълнителната дирекция по селекция и репродукция в животновъдството, много ценители и любители на конния спорт.

Снимкa: Областна администрация - Русе

Беше прочетен  поздравителен адрес от името на Областния управител до Божидар Стоилов, кмет на кметство Сандрово и домакин на инициативата, в който се казва: „…Използвам възможността да изразя своето искрено задоволство, че за пети път успявате да съберете на едно място ценителите и любителите на конния спорт, за да се насладят на силата и красотата на чистокръвните коне, участващи в надбягванията, както и на спортсменската надпревара между техните жокеи.

Убеден съм, че това прекрасно събитие се радва на голям интерес от жителите и гостите на селото!“.

Преди старта на надбягваният се откри изградения Хиподрум, финансиран по ПУДООС към Министерството на околната среда и водите. С дарения са се включили братята Валентин и Иван Йорданови, както и земеделските кооперации на територията на кметство Сандрово.

Снимкa: Областна администрация - Русе

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама