Канят русенци на Великденско хоро на площада

08:02, 16 апр 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На площада пред сградата на Общината ще се състои 27-то издание на традиционното „Великденско хоро“ от 10.30 ч. днес, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев. Информацията съобщават организаторите.

Те обещават богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, детски ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Русчуклийче“, „Здравец“ и „Зорница“ при ОбДЦКИ.

Водещи на празника са актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев, които със своята артистичност ще направят празника още по-пъстър.

По време на Великденското хоро ще се проведат и традиционните конкурси, в които децата винаги са най-активни – за писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак ще бъде решена от компетентно жури в състав – Красимира Кирилова – художник и Десислава Тихолова – етнограф.

Както повелява традицията на Великден ще се завърти и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което освен всички участници в концерта ще може да се включи и публиката.

След концерта ще бъде разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, които са осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Двете най-големи награди ще бъдат семейна почивка и традиционното живо агне. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама