Великденско хоро се изви в Русе

16:15, 16 апр 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази сутрин на площада в центъра на Русе, се състоя 27-то издание на традиционното „Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев. Информацията съобщава Община Русе.

На събитието присъства и кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който е приветствал всички присъстващи и ги е поздравил по случай светлия Християнски празник: „ За мен е изключителна чест, че имам възможността да съм с вас и да отправя поздравленията си. Този светъл Християнски празник е символ на победата на силата на духа и на доброто над злото. Пожелавам ви да бъдете здрави, силни, да имате цели и да ги постигате, а семейното щастие и топлина да осмислят всичко останало. Честит празник, скъпи Русенци!“

Богатата концертна програма е била съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие са взели ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, детски ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Русчуклийче“, „Здравец“ и „Зорница“ при ОбДЦКИ.

Водещи на празника са били актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев.

По време на Великденското хоро са се провели и традиционните конкурси за писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец. Както повелява традицията на Великден се завъртя и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което освен всички участници в концерта се включи и публиката.

След концерта се е разиграла и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, сред които куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита, които са осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Двете най-големи награди бяха семейна почивка и традиционното живо агне, което беше спечелено от Жулиета Колева от гр. Русе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама