Новият председател на Административен съд – Русе встъпи в длъжност

17:07, 19 апр 17 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдия Диан Василев е новият административен ръководител – председател на Административен съд – Русе, избран с Решение по Протокол № 14 на Съдийската колегия на ВСС, след проведен конкурс в началото на април. Съгласно Закона за съдебната власт той е встъпил в длъжност на 18 април, информираха днес от Административен съд – Русе.

Съдия Диан Василев завършва Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ през 2000 г. Той има над 15 години общ юридически стаж, от които 10 г. в органите на съдебната власт като съдия. От момента на създаване на административните съдилища през 2007 г., след конкурс, той заема длъжността „съдия“ в Административен съд – Разград, а през 2014 г. в Административен съд – Русе. Към момента е с ранг „съдия във ВКС и ВАС”.

Като приоритет в работата си като административен ръководител съдия Василев поставя акцент върху утвърждаване на постигнатото и продължаване на добрите практики в дейността и организацията на работа на съда, бързина и качество на правораздаването в разумен баланс, последователност и предвидимост на съдебната практика. Като приоритет в управлението на съда новият председател определя и развитието и интегрирането на кадровия потенциал за достигане на оптимално качество на съдебната дейност и високо ниво на административно обслужване на гражданите, партньорството с медиите и достъпът до информация за дейността на съда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама