Над 130 борци от 3 държави в „Русенски легенди“

00:42, 21 апр 17 25 529 Шрифт:
Автор:

11-ото поредно издание на международния турнир по свободна борба за кадети и кадетки "Русенски легенди" ще се проведе през този уикенд.Основен организатор отново е местният клуб "Юнак - Локомотив".

Турнирът се провежда в чест на известните борци Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов.

Схватките започват в 9:00 ч. в събота, 22 април, в зала "Дунав", а надпреварата ще бъде официално открита в 17 ч. от кмета Пламен Стоилов и част от легендите, сред които и почетният президент на родната федерация и седемкратен световен и европейски и веднъж олимпийски златен шампион, борец № 1 на XX век в свободния стил Валентин Йорданов. В неделя, 23 април, първите двубои започват също в 9 ч. сутринта.

В турнира ще участват над 130 борци от 30 клуба от България, съобщи президентът и треньор в "Юнак - Локомотив" Валентин Ангелов.

Националният отбор при кадетите на Молдова и кадетките от Румъния, както и националният отбор на България във възраст кадети с по двама представители в категория и кадетките с по 1 ще се включи в надпреварата.

Турнирът е и подготовка за Европейското първенство в тази възраст.

„Юнак – Локомотив“ ще участва с 9 момчета в 6 категории. Това ще е сериозен тест за някои от по-малките, които ще опитат да се преборят с батковците си. Въпреки това Ангелов коментира, че очаква добро представяне от тях.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама