Кметът Стоилов: Мачът на „Дунав“ с „Локомотив“ Пловдив със сигурност ще е на Градския стадион в Русе

07:00, 21 апр 17 25 991 Шрифт:
Автор:

Затварят се всички дупки и разрушения в огражденията на Градския стадион. Работи се и по инфраструктурата в района. Няма никакви пречки мачът на „Дунав“ с „Локомотив“ Пловдив да се състои в Русе.

Това заяви за Topnovini.bg кметът Пламен Стоилов.

Той изрази съжаление от настоящите метеорологични условия, но увери, че те няма да попречат на завършване на всички необходими процедури в срок.

Това потвърди и зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков. „Работи се по предписанията дадени от полицията и пожарната. Поправяме ограждения, разрушени от фирмата- изпълнител. Работим по сигурността в сектора за гости, обезопасяваме допълнително и пилоните за осветление. В района на изходите на стадиона е осигурено и осветление. Предвиждат и се и допълнителни аварийни изходи. Лошото време ни забави малко, но се работи сериозно и няма проблем да завършим в срок. От БФС вече мина комисия, която даде предписания, по които работим. В понеделник ще внесем необходимите документи и лицензирането на стадиона ще е факт“, сподели Наков.

Проверка на Topnovini.bg се увери, че дори и по време на дъжда и студа вчера на стадиона се работеше усилено по няколко направления.

„Работим сериозно и със сигурност Градския стадион в Русе ще е готов да приеме мача между „Дунав“ и „Локомотив“ Пловдив на 28 април“, коментира и директорът на Общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов.

Той коментира и появилите се изчисления на някои медии, относно броят на местата на съоръжението.

„Към този момент капацитетът му е дори над 13 000. След приключване на всички предвидени и от Община Русе реконструкции обаче той вече наистина ще е 12 000“, каза още Богданов.

Кметът Стоилов вече обеща, че Общината ще инвестира между 300 000 и 400 000 лв. годишно за модернизацията на Градския стадион, като още преди началото на новия шампионат през есента т.г. трябва да има монтирани още 2 козирки, ВИП сектор и др.

Припомняме, че ремонтът на Градския стадион в Русе бе наложен от изискванията на БФС срещите от новата Първа лига да се играят на съоръжения, които разполагат с изкуствено осветление. Поради това завърналият се в елита след 25 години пауза „Дунав“ играе „домакинствата“ си в Разград, въпреки което обаче демонстрира игра и резултати, за които феновете му не са и мечтали. Към момента „драконите“ са на четвърто място след първите два кръга в шампионския плейоф.

Както вече съобщихме, средства за ремонта бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август. Все пак заради декларация на феновете на "Дунав", разпространена през юли, някои от сроковете бяха съкратени, за да се стигне до по-бързо решение за избор на изпълнител.

Договорът си изпълнителя „Тарктур“ ЕООД обаче бе подписан на 14.10.2016 г.

 

Ремонтните дейности на стадиона в Русе, които трябваше да приключат за 60 календарни дни, стартираха на 18.10.2016 г. Това бе обявено и от тогавашния спортен министър Красен Кралев, както и заснето от всички медии.

 

Забавянето предизвика вече и протести от страна на феновете на „Дунав“, които заявиха, че искат да се потърси сметка за непрестанното отлагане, „благодарение“ на което не могат да гледат любимия си отбор в Русе, както и конкретни и ясни гаранции за извършваните ремонтни дейности.

 

„Само през последната година се наслушахме на десетки обещания и крайни срокове. Единствено футболистите, треньорите и ръководството на любимия ни отбор изпълняват своите и представят повече от достойно името на „Дунав“ от Русе. Те продължават да ни карат да мечтаем все по-смело. След 25 години отново сме сред най-добрите и всички разбраха, че мястото ни е там. Вместо да играем на Градския стадион в Русе обаче, пътуваме до Разград, където „домакинството“ винаги е и ще бъде само в кавички. То не бяха „рестарт с изисквания и промени уж съобразени с феновете“, то не беше обявяване, отлагане, започване, спиране, пресмятане, изчисления, че септември, че октомври, че декември. Снегът пък после ни изненада. После чухме 20 март, после края на март, а после и за Великден очаквахме възкръсването на Градския стадион. С похвално напредналите напоследък дейности обаче има и не една и две процедури, които трябва да се случат преди Диян Димов да изведе с капитанската лента „драконите“ на новия зелен килим на Градския стадион в Русе. Надяваме се всичко вече наистина да е както трябва, за да гледаме любимият ни отбор, където му е мястото“, заявиха момчетата от „Дунав завинаги“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама