Поредния МГ куиз организира Фонд "Математика на бъдещето" в Русе

07:12, 21 апр 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пролетен МГ куиз оганизира Фонд "Математика на бъдещето". Надпреварата е днес, 21 април. Това е третото издание на състезанието. Негов модератор отново  ще бъде популярният телевизионен водещ на предаването „Минута е много” Петър Вучков, съобщават още организаторите.

Пролетният МГ куиз ще бъде с продължителност 75-90 минути. В него ще участват ученици от ПМГ „Баба Тонка” от 9 до 12 клас. Състезанието ще се проведе в три кръга: първи кръг - тестови въпроси - 5 с два варианта за отговор и 5 с четири варианта, като всеки верен отговор носи 1 точка; втори кръг - 5 снимки + 5 клипа (филми, песни и др.) - всеки верен отговор носи 2 точки; трети кръг - 10 въпроса с отворен отговор, някои от тях ще бъдат с повишена трудност. 

Въпросите ще бъдат от различни области - история, литература, география, спорт, култура и др. Ще има въпроси, които са свързани с учебния материал и които ще подложат на проверка общата култура и логическото мислене на учениците. Отборите, заели първите три места, ще получат купи и медали. Организаторите от Фонд "Математика на бъдещето" са подготвили изненади и за публиката. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама