Предадоха на съд турски шофьор, дал подкуп на полицаи

11:14, 21 апр 17 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 46-годишен турски гражданин, дал подкуп на полицаи, за да не му съставят акт, съобщават от Апелативна прокуратура - В. Търново.

Обвинението срещу Осман Я. е за това, че на 6 април на главен път Русе- Велико Търново, в землището на с. Пиргово, дал подкуп - дар – 10 евро на длъжностни лица –двама младши автоконтрольори при Сектор Пътна полиция – ОД на МВР – Русе, за да не извършат действия по служба – да не му състави Акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение по ЗДвП.

Полицейския автомобил, патрулирал по Главен път I-5 Русе – Велико Търново, като пред тях се движел влекач марка „Рено“ и прикачено към него полуремарке, управляван от обвиняемия. В посоката, в която се движели движението се извършвало в една лента, като маркировката била единична непрекъсната линия. 

Въпреки това товарния автомобил предприел маневра „изпреварване“ и започнал да изпреварва колона от няколко автомобили, при което нарушил пътната маркировка и навлязъл в насрещното движение и създал реална предпоставка за настъпването на пътно-транспортно произшествие. Тъй като нарушението било изключително тежко полицейските служители догонили и спрели товарния автомобил. 

Обвиняемият знаел за извършеното от него нарушение, решил на даде подкуп на двамата полицейски служители, за да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. В резултат на намисленото той сложил в документите си две банкноти от по 5 евро. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама