• Снимка: ОДМВР-Русе

Областна дирекция на МВР – Русе бе представена успешно от два отбора на Зоналното първенство по полицейска лична защита за служители на МВР, което се проведе през последните 2 дни в Габрово, съобщиха от ОДМВР-Русе.

Проявата е част от Спортния календар за 2017 г. на „Спортна асоциация” – МВР. В състезанието участваха представители от спортните клубове на Областните дирекции в Плевен, в Ловеч, във Велико Търново, в Габрово, в Русе и ЗЖУ – Плевен.

Отборите от Русе са били с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита на ОДМВР – Русе, който е бил и главен съдия в състезанието.

Отборът „ОДМВР–Русе І“ е бил в състав – Александър Йорданов и Светослав Бодуров, а отборът „ОДМВР – Русе ІІ“ в състав Милен Атанасов и Иванил Стефанов.

Първият русенски отбор се е класирал на първо място в състезанието, а вторият е заел третата позиция. На финала нашите представители са се преборили за титлата, след игра с отбора на домакините от ОДМВР – Габрово.

Отборите на ОДМВР – Русе се класират за участие в предстоящото Републиканско първенство на МВР, което ще се състои в края на месец август тази година в Кранево.

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно