Русенските полицаи с първо място от зоналното първенство по лична защита

18:46, 21 апр 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областна дирекция на МВР – Русе бе представена успешно от два отбора на Зоналното първенство по полицейска лична защита за служители на МВР, което се проведе през последните 2 дни в Габрово, съобщиха от ОДМВР-Русе.

Проявата е част от Спортния календар за 2017 г. на „Спортна асоциация” – МВР. В състезанието участваха представители от спортните клубове на Областните дирекции в Плевен, в Ловеч, във Велико Търново, в Габрово, в Русе и ЗЖУ – Плевен.

Отборите от Русе са били с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита на ОДМВР – Русе, който е бил и главен съдия в състезанието.

Отборът „ОДМВР–Русе І“ е бил в състав – Александър Йорданов и Светослав Бодуров, а отборът „ОДМВР – Русе ІІ“ в състав Милен Атанасов и Иванил Стефанов.

Първият русенски отбор се е класирал на първо място в състезанието, а вторият е заел третата позиция. На финала нашите представители са се преборили за титлата, след игра с отбора на домакините от ОДМВР – Габрово.

Отборите на ОДМВР – Русе се класират за участие в предстоящото Републиканско първенство на МВР, което ще се състои в края на месец август тази година в Кранево.

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама