Ролерфест събира ентусиасти от цялата страна в Русе

07:00, 22 апр 17 25 584 Шрифт:
Автор:

Петият национален ролерефест стартира в Русе в 09:20 часа тази сутринт, на площада пред Операта. Той ще бъде съпроводен с шествие на ролери по улиците на града от участниците във фестивала, съобщиха организаторите от Ролер клуб Русе, Сдружение „Екстрем скейт“, заедно с фондация „Русе град на свободния дух“ и Община Русе.

Предвидени са състезателни игри за децата и по-големите, любителски състезания по слалом, трикове с ролери между конуси и др. Най-добре представителите се ще бъдат наградени с купи, медали и предметни награди, а за останалите участници – ще се разиграе томбола.

За първи път тази година в програмата на Ролерфеста е включен и уъркшоп „Да караме заедно ролери“ – безплатни уроци за начинаещи по ролери и ролкови кънки (quad кънки), в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.

На 23 април фестивалът ще се пренесе в парк „Херъстрау“, Букурещ, където участниците ще могат да обменят опит с румънските си колеги.

Събитието е под наслов „Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама