Легенди на щангите и борбата идват в Русе

07:12, 22 апр 17 25 693 Шрифт:
Автор:

Легенди на два спорта, които са донесли множество медали за България от Европейски и Световни първенства и Олимпиади ще се съберат в Русе в рамките на почивните дни.

11-ото поредно издание на международния турнир по свободна борба за кадети и кадетки „Русенски легенди“ ще се проведе в зала „Дунав“. Основен организатор отново е местният клуб "Юнак - Локомотив".

Турнирът се провежда в чест на известните борци Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов.

Схватките започват в 9:00 ч. днес, а надпреварата ще бъде официално открита в 17 ч. от кмета Пламен Стоилов и част от легендите, сред които и почетният президент на родната федерация и седемкратен световен и европейски и веднъж олимпийски златен шампион, борец № 1 на XX век в свободния стил Валентин Йорданов. В неделя, 23 април, първите двубои започват също в 9 ч. сутринта.

В турнира ще участват над 130 борци от 30 клуба от България, както и националният отбор при кадетите на Молдова и кадетките от Румъния, националният отбор на България във възраст кадети с по двама представители в категория и кадетките с по 1.

80 млади състезатели от цялата страна ще се включат днес пък в шестото издание на традиционния вече турнир по вдигане на тежести за „Купа Русе“. Организатор и домакин на турнира е Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“, а съдействие е оказано от Община Русе.

Състезанието ще се проведе в спортна зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Официалното отриване ще бъде в 12 часа, съобщават още от русенския клуб. Със свой състезатели пристигат олимпийския медалист Величко Чолаков, който в момента е треньор на клуб „Родопа“ – Смолян и световният и олимпийски шампион Георги Марков, който пристига със своите възпитаници от Бургас. В турнира се включат още отборите на „Добруджа“ - Добрич, „Титан“ – Варна, „Черно море“ – Варна, „Самсон“ – Сопот, „Калофер“ – Карлово, „Асеновец“ – Асеновград и „Стоте войводи“.

Сред участниците ще има млади щангисти, които вече защитават родния трикольор на световни и европейски първенства. Изявите им ще бъдат следени от старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, генералния секретар на федерацията по щанги Борислав Гидиков, както и от специалните гости сред които ще бъдат двукратен олимпийски Нураир Нурикян, най- титулувания български щангист Янко Русев, и медалистите от Олимпийски, Световни и Европейски първенства Алан Цагаев, Румен Александров, Йордан Митков, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Трендафил Стойчев и Васко Господинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама