Дунав отива на финал в първенството по тенис на маса

17:25, 24 апр 17 / Спорт 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжете на Дунав се класираха за финала на Държавното отборно първенство, съобщиха русенския клуб по тенис на маса.

След загуба в първия плейоф в Добрич с 3:4 , мъжкият отбор на СКТМ Дунав посрещна “Добруджа” в залата на ул. Щип 4. Пределно мотивирани и подкрепяни от многобройните привърженици момчетата на треньора Петър Петров изковаха две победи с по 4:1.

За първи път пред русенска публика игра новото попълнение на отбора Абдел-Кадер Салифу. Номер 103 в световната ранглиста и част от националният отбор на Франция донесе допълнително спокойствие и увереност на отбора.

В съботния мач от 15 ч. започнаха Абдел-Кадер Салифу срещу също новото попълнение на добричлии Еспен Роненберг от Норвегия. Интересен факт е,че Роненберг има победа над Салифу на Европейско първенство. Класата на французина обаче този път бе неоспорима и категорична и той се поздрави със заслужен успех.

Във втория мач Лои Бобилие победи Теди Александров за да изравни отборния мач. След това настъпи моментът на Денислав Коджабашев. След драматична загуба в Добрич от Марсело Агуере с 1:3, в Русе той включи на висока предавка и даде само гейм на противника си.жНа двойки Александров/Коджабашев бяха отново на познатата си висота и спечелиха срещу Бобилие/Агуере.жПри 3:1 за Дунав Теди Александров излезе срещу Роненберг. С много борба и себераздаване шампионът на България затвори мача с 3:1 гейма.

 

С тази победа резултатът от плейофа бе изравнен и по регламент трябваше да се изиграе трета отборна среща на другия ден.

Треньорът Петър Петров направи промяна в подреждането и този път Теди Александров започна срещу Еспен Роненберг, записвайки победа за русенския отбор.

Дългоочаквания двубой между двете най-добри ракети на двата отбора – Салифу и Бобилие даде голямо зрелище на русенската публика. Безкомпромисната атака на Салифу надделя над техничните отигравания на добричлията за три безответни гейма.

Частичен реванш за вчерашната си загуба направи Марсело Агуере от Дени Коджабашев. Парагваецът бе на високо ниво и върна в мача Добруджа. За пореден път обаче царете на двойки – Александров и Коджабашев поставиха на колене Бобилие и Агуере. По шампионски Абдел-Кадер Салифу затвори отборния мач срещу Еспен Розенберг с победа.

С тези две победи за пореден път русенските състезатели зарадваха домашната публика.

За сплотения отбор остана само още една стъпка към титлата – срещу коравия отбор на “Дигеста” София. Първия мач ще бъде на 6 май в София. Ответното домакинство ще е на 27 май в Русе. В “Дигеста” играят едни от най-добрите и опитни български състезатели – Кирил Попов, Петко Габровски, Димитър Атанасов и Веселин Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама