В Русе почетоха жертвите от Геноцида над арменския народ

06:25, 25 апр 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Траурното възпоменание започна с молебен в църквата „Света Богородица“ 

В двора на арменската църква „Света Богородица“, се проведе църковна служба и възпоменателен митинг в памет на жертвите от Геноцида над арменския народ, съобщават от пресцентъра на община Русе. На церемонията присъстваха областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Русе Сашо Щерев, народни представители, общински съветници, представители на арменската общност и др.

Сред поднесените и положени венци на Паметника на жертвите от Геноцида над арменския народ бяха и тези от областния управител Стефко Бурджиев, кмета на Община Русе Пламен Стоилов и председателя на Общински съвет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Снимка: Община Русе

Траурното възпоменание започна с молебен в църквата „Света Богородица“. След това честването продължи с исторически факти от миналото на арменците и патриотични стихове, рецитирани от ученици. В края на церемонията присъстващите запазиха минута мълчание в памет на загиналите, а събралите се граждани положиха цветя.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама