Емблемата на русенския бряг - притегателно място за щастливите поводи

23:53, 25 апр 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Емблемата на русенския бряг на река Дунав Гранд хотел "Рига" е все по-притегателно място за редица ритуали, свързани с щастливи поводи.

Модата на изнесените сватбени ритуали не е чужда на русенци. Все повече младоженци избират именно прохладната лятна градина на брега на река Дунав за да си кажат заветното "Да".

"Нашите гости са привлечени от богатия интериор на лятната градина, като фонтаните и шатрите от ковано желязо са чест и предпочитан декор за сватбения албум на много от тях. Това пространство се използва често и за поднасяне на комплименти към младоженците с т.нар. "wellcome drinks", съчетани с плата с плодове, фонтан от шоколад и богатото разнообразие от дребни петифури, които предлагаме. Нашата цел е да сме изцяло в услуга на нашите гости така, че да превърнем този ден в наистина незабравим спомен за тях. Затова и имаме готовност винаги да съдействаме за осигуряване на цялостната организация на една сватба, включваща изработването на професионална украса, DJ-и, оркестър, фото и видео заснемане. Освен това осигуряваме и нощувки на преференциални цени за гостите на тържеството. За самите младоженци пък Гранд хотел "Рига" винаги дава бонус - безплатна нощувка в една от модерните ни стаи Екзекютив", сподели за Topnovini.bg мениджърът на хотелския комплекс Евгения Петрова.

Освен това комплексът е единственият в града, който разполага с 3 заведения, които се използват за сватбени ритуали и тържествата след тях на закрито, разкри Петрова. Основният му ресторант разполага с 400 места, а климатизираната му система позволява приятно изкарване на всички гости на събитието.

Емблематичният ресторант "Панорама" продължава да е предпочитано място заради изискания интериор и невероятната гледка към града и акваторията на Русенското пристанище. Освен това там най-добрата гурме кухня на България през последните 2 години предлага и кулинарни изкушения от световната кухня, провокиращи сетивата и на най-големите ценители, отбрани питиета, богата винена листа и елитен сервиз.

Не липсват и русенци, които държат да включат в най-щастливия си ден повече от традиционните родни обичаи и ритуали, свързани с една сватба. Именно това предлага механата на комплекс "Рига". Там младоженците и гостите се посрещат със специално изготвена за целта пита с шарена сол, а в надиграванията и хората се включват професионални танцьори с народни носии.

 

"Прави впечатление, че на тези традиции залагат повече българи, които се завръщат от чужбина. Не липсват и младоженци, единият от които е чужденец, които също държат да включат в празненството си повече традиционни български елементи и ритуали", сподели Петрова.

Тя издаде, че интересът към отбелязването на сватби и други тържествени ритуали в заведенията на хотелския комплекс не намалява, като разкри, че ангажирането на дати за тях тази година е започнало още от ноември 2015-а.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама