Избират най- силния студент на Русенския университет в състезанието „Strong Man“

06:56, 26 апр 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 26 април, от 12 часа в двора на Русенския университет ще се проведе финалът на деветото издание на турнира по силови спортове „Strong Man 2017“, съобщават от РУ "Ангел Кънчев". 

Организатор е Спортната комисия към Студентския съвет на Русенския университет, със съдействието на катедра Физическо възпитание и спорт и УСК „Академик“, под егидата на ректора проф. д-р Велизара Пенчева. Специални гости на събитието ще бъдат председателят на Федерацията по силови спортове – Мирон Йорданов и председателят на Националното представителство на студентските съвети – Яна Вангелова.

Състезанието ще премине в три кръга - „Фермерска разходка“, „Обръщане на гума“ и „Теглене на автомобил“, като в него са се записали повече от 15 студенти, като сред тях и колеги от Техническия университет във Варна.

По време на състезанието ще бъдат отличени победителите в Пролетните спортни игри по футбол, баскетбол, тенис на маса и бадминтон. Най-добрите отбори и индивидуални състезатели ще получат купи и медали от председателя на Студентския съвет към Русенския университет Станимир Бояджиев. По време на състезанието членове на Федерацията по силови спортове ще направят демонстрация с теглене на камион. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама