Повече от 100 ученици от СУ "Васил Левски" в Русе участваха във флашмоб

11:48, 26 апр 17 25 813 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със символично послание към жертвите на трафик на хора в България и по света започна информационната кампания за превенция на трафика на хора „Да приключим с робството”. Вчера повече от 100 ученици от СУ „Васил Левски“ в Русе взеха участие във флашмоб, проведен в двора на училището, съобщават организаторите.

По време на събитието бяха разпространени брошури и саморъчно направени картички, а учениците имаха възможност да се информират, да напишат лични послания към жертвите на трафика на хора по света и да изразят позицията си към т.нар. „съвременно робство“. В организацията и провеждането на флашмоба активно се включиха доброволците на Сдружение БРТИМ, които на достъпен език разясняваха на връстниците си какво е престъплението и как могат да предпазят себе си и близките си.

Кулминацията на събитието беше пускането в небето на пъстри балони, към които бяха прикрепени написаните от децата послания.

Кампанията „Да приключим с робството“ се провежда от Сдружение БРТИМ в рамките на проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ. Кампанията продължава с разнообразни събития в общността и онлайн активности до края на юни 2017 г. и ще се реализира в кв. „Дружба“ в Русе, Община Борово и Община Иваново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама