Празникът на Русе започва седмица по-рано с мача „Дунав“ - „Локо“ Пд

16:13, 27 апр 17 25 732 Шрифт:
Автор:

Празникът на Русе на практика започва от 28 април, петък. Това заяви днес кметът Пламен Стоилов.

Днес бе обявена официалната програма за празника на града, който е на 6 май на нарочна пресконференция, на която присъстваха още зам.-кметът Иван Григоров и директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

„Тази година 6 май ще е по-различен, защото празникът за русенци започва още от утре - 25 години по-късно се сбъдва една дългоочаквана мечта на всички нас – да бъдем домакини на футболен мач в първа лига на един модерен Градски стадион“, заяви Стоилов.

Той отправи покана към всички да заповядат на стадиона в 16:30 часа на 28 април, когато стартира празничната програма преди мача между отборите на „Дунав“ и „Локомотив“ Пловдив. Хилядите зрители ще се заредят с много настроение с изпълненията на Общински духов оркестър и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом - Русе.

Кметът допълни, че за събитието са взети строги мерки за сигурност, а органите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние.

За автомобилите ще работи безплатно подземния паркинг със 150 места и открития със 100 места, до т.нар. ученически вход също ще бъдат обособени места за паркиране. Въвежда се и временна организация на движението в района, с оглед безопасното придвижване на любителите на футбола.

„Апелирам феновете да докажат защо „Дунав“ е велик отбор, като покажат европейско поведение“, каза още Стоилов, като припомни, че и със закупуването на билети русенци на практика помагат и за финансирането на клуба.

Стадионът ще отвори врати за посетителите още в 15:30 ч., а към момента са продадени над 6 000 билета.

Предстои със собствени средства Община Русе да изгради и обнови ВИП-ложа и козирки, осигурявайки по-добри условия в секторите на стадиона, като наесен той ще се сдобие с още по-добра визия. Кметът увери, че ежегодно от общинския бюджет ще се предвиждат около 400 000 лв. за продължаващата модернизация на съоръжението през тази година.

Тържествата на 6 май, събота, ще бъдат предшествани от концерт „Свята земя българска“ на Поли Паскова и ансамбъл „Чинари“ с водещ любимеца на публиката Димитър Туджаров – Шкумбата на 5 май от 18 часа на площада пред Общината.

Целият празничен ден ще бъде изпълнен с различни събития. Той започва с празнична света литургия в 9 ч. в храм „Свети Георги“. В 11 ч. на площада пред Общината ще има празничен концерт на децата на Русе с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе. В 12:00 ч. пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще има тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя. По същото време на площад „Св. Троица“ ще има детска образователна обиколка на National Geographic.

От 16:30 ч. на площад „Свобода“ „Аз и моят град“ ще представят деца от 6 детски градини рисуват Русе на общо пано – инициатива по проект на Община Русе. В 17 ч. пред Доходно здание ще има празничен концерт на Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев.

И тази година ще се състои традиционен прием на кмета в празничния ден, на който ще присъстват официални лица и представители на бизнеса.

Кулминацията на тържествата ще бъде концерт на Орлин Горанов, Кристина Димитрова и група „Айс Крийм“, от 20:30 часа, на площад „Свобода“.

На следващия ден – 7 май, на стадион „Дунав“ от 11 часа ще се проведе Международна киноложка изложба, организирана със съдействието на Община Русе, от Европейската Федерация по кинология и Български киноложки съюз.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама