Рецидивист влиза в затвора след кражба на портмоне и дебитна карта

16:25, 27 апр 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По обвинение на Окръжна прокуратура - Русе 45-годишен рецидивист, откраднал портмоне и неправомерно ползвал чужда дебитна карта, е осъден на две години и осем месеца лишаване от свобода  при строг режим и глоба 100 лева. Информация за делото съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново. 

Георги К. е признат за виновен  за това, че на 19 октомври 2016 г. в град  Русе в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – дамско портмоне и 80 лева от продавачка на магазин. Наред с това той на три пъти е използвал е използвал отнета дебитна карта, за да изтегли 30 лева. 

Георги К. е многократно осъждан, коментират от прокуратурата. На 19 октомври 2016 г. пристигнал в Русе, влязъл в магазин за дрехи, забелязал, че продавачката била поставила портмонето си върху щанда  и решил да го открадне. За да отклони вниманието на жената поискал  да му покаже няколко детски рокли. След като „уж“  не ги одобрил, я помолил да смъкне  рокля от манекен. Когато жената  се обърнала с гръб, обвиняемият взел портмонето й и го прибрал. След това взел детската рокля, която продавачката му донесла, обяснил, че не е сигурен, че дрехата ще хареса на дъщеря му и напуснал магазина. Веднага след като излязъл проверил съдържанието на портмонето. Взел парите и отишъл пред АТМ устройство, където използвал дебитната карта и въвеждайки пин-кода за нея, осъществил две успешни транзакции, като изтеглил 20 лева и от 10 лева.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама