Добрите образователни и професионални практики в областта на социалните дейности обсъждаха в РУ

10:18, 28 апр 17 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Семинар за добри образователни и професионални практики събра в Русенския университет над 100 участници – доставчици на социални услуги, студенти, потребители на социални услуги, представители на Община Русе, съобщават от РУ "Ангел Кънчев". Събитието бе  организирано от представителствата на Националния алианс за социална работа (НАСО) в града и Клуба на социалния работник при Русенски университет, който е асоцииран член на НАСО.

Георги Георгиев, председател на Алианса откри форума, а приветствие от името на академичното ръководство направи проф. Пламен Даскалов – зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение. Поздравления имаше от директора на Дирекция „Здравни грижи и социални дейности” в Община Русе - Мариела Личева, а народният представител Светлана Ангелова изпрати поздравителен адрес.

Споделен беше опит в образователните и професионалните практики от различни звена и институции – университети, центрове за обществена подкрепа, центрове за социална рехабилитация и интеграция, кризисни центрове и др. Опитът, натрупан при обучението на студентите в професионално направление „Социални дейности“ беше представен от ръководителя му доц. Сашо Нунев, а началникът отдел „Социални дейности” при Община Русе - Катя Петрова разказа моменти от преддипломния стаж на студенти в отдела.

На събитието бяха споделени не само добри практики, но бяха засегнати конкретни проблеми по всяка една от темите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама