Връчиха Годишни награди по безопасност и здраве при работа в област Русе

12:35, 28 апр 17 25 652 Шрифт:
Автор:

Днес в Зала 1 на Областна администрация се проведе редовното заседание на Областния съвет по условия на труд, на което бяха връчени и традиционните годишни награди по безопасност и здраве при работа в област Русе. Заседанието бе водено от зам.-областният управител Росен Миланов, а участие взеха представители на ресорни институции и бизнеса в града. 

Тази година бяха връчени наградени две фирми - "Бултекс" ЕООД и "Каолин" АД, като грамоти получиха техните представители, съответно Свилен Боянов и Валентина Добрева. По време на заседанието бе обърнато внимание и на обстоятелството, че тази година това са били единствените две номинирани компании, вероятно заради опасенията на фирмите, че подобни номинации ще привлекат интереса на проверяващите органи и инспекциите. От институциите обаче уверяват, че са добре запознати с всички компании в региона, и предложиха да бъде проведена информационна кампания, която да разсее подобни притеснения, и да насърчи фирмите да са по-ангажирани по темата за безопасност на труда. 

Датата на днешното заседание не е подбрана случайно, тъй като 28 април е Световен ден за безопасност и здраве при работа. В тази връзка бяха изнесени и статистики за изминалите 2015 и 2016 г., които обхващат трудовите злополуки и смъртните случаи. През 2016 г. е имало леко увеличение на трудовите злополуки - 127, в сравнение с 118 през 2015 г. За сметка на това смъртните случаи през 2015 г. са били 7, а през 2016 г. - 2. 

След заседанието представители на синдикати и работодателски организации почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки в Русенско пред паметната плоча на сградата на дирекция "Инспекция по труда".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама