Задържаха две джебчийки в Русе

13:03, 28 апр 17 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След сигнал за кражба и последвало разследване, русенските полицаи са установили две джебчийки, отговорни и за други кражби, съобщава ОД на МВР в града. 

На 26 април в Първо РУ е прието заявление от 82-годишна русенка, че същия ден сутринта е била ограбена в заведение в централната част на града. Жената разказала, че е оставила дамската си чанта на облегалката на стола, на който е седнала, но когато решила да си тръгва е установила, че я няма. В чантата имало портмоне със сумата от 160 лв., диоптрични очила, мобилен телефон, лични принадлежности и други вещи. Нанесената щета е документирана за около 200 лв. По случая е била регистрирана преписка в Първо РУ. 

Предприети са действия за установяване на извършителя на деянието и в резултат на последвалото разследване полицаите са установили две жени – М.С. на 18 г. и 21-годишната Г.Р.  В хода на изясняване на престъпната дейност на установените две лица, служителите на реда са събрали данни за тяхната съпричастност и към още една джебчийска кражба, регистрирана на 27 април в Русе. В районното управление е било прието заявление от жена, че същия ден на работното й място, сладкарница в централната част на Русе, около 12 часа й е бил отнет мобилен телефон «Самсунг Галакси». 

Работата по случаите продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама