Голямо количество контрабандни цигари и тютюн задържаха при акция русенските митничари

14:45, 28 апр 17 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1000 кутии цигари без български акцизен бандерол и 47.5 кг нарязан тютюн за пушене са задържани при проведена в четвъртък акция на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Русе по линия на контрола върху разпространението и транспортирането на нелегални тютюневи изделия. Информацията съобщават от русенската гранична служба. 

В района на автогарата в гр. Сливо поле, Русенско, е извършена проверка на лек автомобил с русенска регистрация, собственост на 43-годишен мъж. В купето и багажника на автомобила са намерени черни полиетиленови торби, пълни с нарязан тютюн. Собственикът на колата не е представил документи за платен, начислен или обезпечен акциз. Стоката - 47.5 кг тютюн, е иззета, а срещу нарушителя ще бъде образувано административнонаказателно производство.

По-късно през същия ден, при проверка на превозни средства с рисков профил на пътя Русе-София, в района на град Бяла, митническите инспектори спират лек автомобил със затъмнени задни стъкла и българска регистрация от регион в Южна България. При проверката в колата са открити 20 кутии цигари марка „FAST"  и 980 кутии цигари марка „Royale Blue", с надпис на стековете „Duty free sale only". Част от цигарите са били загърнати с връхна дреха на задната седалка, а друга са били натикани под стелките между предните и задните седалки.  Общото количество на откритите цигари е 1000 кутии (20 000 къса). За случая е уведомен дежурен разследващ митнически инспектор и е образувано бързо производство по описа на Митница Русе. Стойността на откритата нелегална стока е 7500 лв. по цени на съдопроизводството.

Акцията от 27 април е част от мерките по засилен контрол върху пренасянето на тютюневи изделия без български акцизен бандерол. В резултат на тях в началото на седмицата отново бяха задържани контрабандни цигари, пренасяни от шофьор на турски камион. В превозното средство русенските митничари откриха 210 нелегални кутии от различни марки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама