Научна конференция представи разработки на студенти в Русенския университет

15:51, 28 апр 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студенти и докторанти, обучаващи се в професионалните направления Електротехника, електроника и автоматика и Комуникационна и компютърна техника се включиха в научната конференция на съответните факултети при Русенския университет „Ангел Кънчев". Информация за събитието съобщава прес центърът на учебното заведение. 

Форумът е разделен в две секции, според направленията, в които се обучават студентите и докторантите. Общо 36 доклада са били представени пред аудиторията, включваща преподаватели и представители на бизнеса.  

В секция Електротехника, електроника и автоматика с научен секретар доц. Цветелина Георгиева, са били изнесени 18 доклада. Най-силно е било участието на бакалаврите, които са представили 13 свои разработки, двама магистри и трима докторанти също са изложили своите идеи. Освен русенските студенти, в тази секция са се включили и техни колеги от Университета по хранителни технологии в Пловдив и факултет „Техника и технологии“ гр. Ямбол.

18 доклада - 7 от магистри и 11 бакалаври са изнесли участниците и във втората секция „Комуникационна и компютърна техника“, с научен секретар гл. ас. д-р Иванка Цветкова. В нея са се включили студенти от Националния военен университет „Васил Левски“.

Комисия от ръководителите на катедри във факултета класира изнесените доклади и техните автори ще получат награди. Шестима студенти, представили най-добрите доклади в двете сесии на научната конференция ще бъдат наградени по време на традиционната Вечер на специалностите във Факултет Електротехника, електроника и автоматика. Събитието ще се състои на 10 май (сряда) от 16 часа в Канев център и на него ще бъдат отличени и студентите, постигнали успех над 5,50 по време на следването си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама