Над 150 малки футболисти се включиха в турнира за купата на ДФК "Драконче"

18:32, 24 май 17 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес на изкуственото игрище на стадион „Дунав“ се състоя официалното откриване на пролетен футболен турнир за Купата на Детски футболен клуб „Драконче“. В надпреварата се включиха близо 150 деца от 10 училища, съобщават организаторите.

Традиционният турнир е бил открит от зам.-кмета по устройство на територията инж. Димитър Наков и от народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев. На събитието са присъствали още директорът на общинско предприятие «Спортни имоти» Веселин Богданов, техническият директор на ФК «Дунав» Ивайло Петков, родители, спортисти, треньори, спонсори и гости.

 

Всички те са аплодирали бурно включилия се в празника мажоретен състав „Екстрийм“ при Общински младежки дом – Русе с ръководители Вероника Миланова и Петя Бонева.

„Щастлив съм на днешния най-български празник да ви поздравя от името на кмета Пламен Стоилов и да ви пожелая да сте бъдещите големи звезди на футболен клуб „Дунав“, е заявил зам.-кметът Димитър Наков. „Бъдете усърдни, старайте се, развивайте се и винаги бъдете най-добрите“, е допълнил той.

В края на турнира всички деца са получили грамоти и медали, а класиралите се отбори за финал и полуфинал са били наградени и с купи. За втора поредна година шампиони станаха "дракончетата" от училище "Васил Априлов". На второ място са децата от ОУ "Отец Паисий", на трето - СУЕЕ "Свети Константин Кирил Философ", а на четвърто - ОУ "Тома Кърджиев". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама