Подновяват процедурите за паркинг на 3 нива, озеленяване и детски площадки на градината до площад „Дунав“ в Русе

10:02, 25 май 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проектът за Подробен устройствен план (ПУП) за застрояване и озеленяване на градината до площад „Дунав“ е изготвен като част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Русе.

Там е предвидено изграждането на паркинг на две подземни нива за по 50 автомобила и едно надземно ниво за 33 автомобила с обслужваща сграда. Освен това ще бъде извършено озеленяване със съответна алейна мрежа и разполагането на детски площадки за деца до 3 години и от 3 до 12 години, регламентирани са още кътове за сядане и декоративни монументални елементи.

ПУП е приет с решение от 8 януари 2014г. на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ). Предложение за приемане на настоящия подробен устройствен план е направено до Общински съвет – Русе през февруари 2014г., но поради липса на изискуемото произнасяне на Министерство на културата, предложението не беше разгледано. Към настоящия момент обаче вече е налице положително становище по темата на Министерство на културата от 18 май 2016 г., което е основание за довършване на процедурата по приемането на плана, отбелязва администрацията на кмета Пламен Стоилов.

Днес местният парламент разгледа отново и подкрепи предложението на общинската администация за ПУП-а.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама