Златен и сребърен медал за русенски студенти на Националната студентска олимпиада по математика

11:22, 25 май 17 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Слави Георгиев от специалност „Финансова математика“ е абсолютният победител в Националната студентска олимпиада по математика, провела се в Пампорово, съобщават от РУ "Ангел Кънчев". В група Б, в конкуренция с 40 студенти от 14 университета в България, той спечели най-много точки и заслужено получи златния медал. Сребърен медал завоюва Теодора Йорданова от четвърти курс в специалност „Компютърни системи и технологии“.

Тимът на Русенския университет в състав: Слави Георгиев, Теодора Йорданова, Мирослав Маринов и Преслав Карапедев се прибра и с две сребърни купи от олимпиадата. Едната е заради второто място в отборната надпревара, а втората – в класирането на университети.

Съгласно действащия регламент на НСОМ, всяко висше училище може да участва с до 3 отбора от максимум 6 участника във всяка от групите – А, Б и В. Така някои университети се представят с по няколко отбора. При класирането по тимове те разпределят местата от първо до трето, но при класирането по университети остава само първия от тях.

С тазгодишното класиране – златен и сребърен медал и две сребърни купи – Русенският университет записва най-доброто си представяне за последните 10 години. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама