Русе отбелязва с богата програма 1 юни

13:55, 26 май 17 25 1856 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстоящите събития в Русе за Международния ден на детето 1 юни бяха представени на пресконференция от заместник-кмета по хуманитарни дейности Иван Григоров, изпълнителния директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова, директора на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов, директора на ОбДЦКИ Юлия Енчева, управителя на аниматорна група „Веселяците“ Елена Христова, инспектор Светослав Войчев от „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе, , заместник-директора на Държавна опера Русе Пламен Александров и колегата му маестро Свилен Димитров.

Григоров представи празничната програма, определяйки я като все по-разнообразна и интересна за децата с всяка изминала година.

Началото ще бъде в 11 ч., пред Доходно здание с концерт на формациите при Общинския детски център за култура и изкуство на тема „При нас е весело“, с много забавни игри и награди.

Междувременно през целия ден до 20 ч. в Парка на младежта – оборудван пожарен автомобил ще бъде на разположение за малчуганите, които ще могат да го разгледат отблизо. Децата ще видят демонстрации от специалисти в екипи и сами ще изпробват как действат пожарникарите.

В 18:00 ч. до Вазата в Парка на младежта започва „В света на щастието“ – шоу-спектакъл с водещ принцеса Попи от „Тролчета“ и участието на 30 приказни героя. Събитието ще е съпътствано отново с изпълнения на деца от ОбДЦКИ, клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови, вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска и състав за детски народни танци с ръководител Пенка Филипова. Децата ще могат да видят най-новите герои – Калинката и Черния котарак, Смърфовете, Понитата и традиционните герои – Елза и Анна, Пепеляшка и принца, Муан, Покахонтас, смелата Ваяна, Рапунцел и други. Ще има специално отделено време и място, за да могат малчуганите да прегърнат любимите си герои и да се снимат с тях.

В 20 ч., пред сградата на Община Русе – ще започне първото представление на открито на оперeтата за деца „Ани в царството на цветята“ – написана специално за Русенската детска опера.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама