Изправят пред съда британски гражданин, причинил смъртта на пешеходец

14:01, 26 май 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу, 64-годишен британски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ в България, нарушил правилата за движение и причинил смърт на пешеходец. Информация за случая съобщават от държавното обвинение. 

Обвинението срещу Птичарт  Д. е за това, че на 20 октомври 2015 в с. Сваленик, при управление на лек автомобил „Мерцедес“, нарушил правилата за движение по пътищата, при което по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец - Гецо В., като след деянието избягал от местопроизшествието.

На този ден обвиняемият се прибирал в дома си в с. Сваленик, като пътувал от гр. София, поддържал средна скорост на движение от 44,6 км/ч., движил се с включени светлини на автомобила, и имал видимост над 40 метра. Към 20:10 часа автомобилът застигнал движещите се непосредствено пред него, в дясната пътна лента, трима  пешеходци. Обвиняемият не ги възприел навреме, за да реагира и блъснал двама от тях. В резултат на ударът  Гецо В. получил множество тежки увреждания по жизнено важни органи по цялото тяло в резултат на които настъпила смъртта му, а другият пешеходец бил откаран за оказване на медицинска помощ.

След настъпването на сблъсъка обвиняемият не намалил скоростта на движението си и не спрял на местопроизшествието. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама