Транспортният факултет на Русенския университет отбелязва 30 години от създаването си

14:59, 26 май 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествено събрание в аулата на Корпус 2 ръководството и екипът на Транспортния факултет отбелязаха 30 години от създаването му, съобщават от учебното заведение. 
 
Събитието са почели заместник-областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе – Георги Игнатов, настоящото академично ръководство, декани на факултети, доц. Марко Тодоров – ректор на Русенския университет през 1993 г. и в периода 2003-2007, бивши декани на Транспортния факултет, представители на фирми и партньорски организации. 
 
В академичното си слово доц. Васко Добрев е направил ретроспекция на развитието на факултета - от първите документи за създаването му, от залите и лабораториите, до съвременното оборудване, патентите на преподавателите и разработките на студентите. 
Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева е отличила екипа на факултета с грамота и плакет по повод неговата 30-годишнина. Плакет е бил връчен и от името на областния управител. 
 
От своя страна ръководството на Транспортния факултет е наградило бивши декани, зам.-декани и преподаватели за приноса им в развитието и утвърждаването на факултета, за тяхната цялостна педагогическа дейност и високите им научни и творчески постижения. Партньорите от институциите също са получили паметни знаци с благодарност за съвместната работа и подкрепата през годините. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама