Русенец бяга 100 дни по 7 км заради своето училище (ВИДЕО)

15:22, 26 май 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенският компютърен специалист Даниел Иванов поде нестандартна благотворителна кампания в подкрепа на своето бивше училище – Математическата гимназия в Русе, предаде БГНЕС.

Младежът ще трябва да бяга по 7 км на ден в продължение на 100 последователни дни, като спечелените средства ще бъдат дарени за оборудване на физкултурния салон на училището.

В днешния 47-и ден от кампанията Даниел бе подкрепен от настоящите ученици на МГ „Баба Тонка“. Те бягаха заедно с него в Парка на младежка, като на разстоянието от 7 км компания му правиха 16 ученици и двама учители. Останалите младежи се включиха в по една обиколка по 700 метра.

Даниел сподели, че инициативата е тръгнала от един приятелски бас. Със свой бивш съученик спорили дали може да бяга по 7 км всеки ден. Тръгнали от 20 лева, след което постепенно вдигнали мизата и така се стигнало до 1000 лв.. За да ги получи, Даниел трябва да бяга разстоянието всеки ден в продължение на 100 дни. Появили са се и други желаещи да подкрепят кампанията му и така сумата се е увеличила още.

„Осъзнахме, че трябва да вложим средствата в някаква смислена кауза. И решихме да е за Математическата гимназия в Русе, защото това училище ме е формирало. Най-трудното в бягането на 7-те километра не е разстоянието, а липсата на свободно време. Трябва да е всеки ден, независимо дали пътуваш, дали си на почивка, дали си на работа. Ако искаш, намираш начин, ако не искаш, намираш оправдание“, сподели Даниел.

Заедно с директора на Математическата гимназия Митко Кунчев двамата са съставили списък от необходимите спортни пособия - основно фитнес уреди, топки, екипи за учениците и др.

Общата сума, която е необходима, е около 17 000 лв. В кампанията се включва и училищното настоятелство, което също събира средства. Финалът на инициативата ще бъде през юни в Русе, когато ще се организира мащабно спортно събитие в подкрепа на училището. 

[[{"fid":"86510","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Русенец бяга 100 дни по 7 км заради своето училище","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама