Голямо количество тютюн и цигари без бандерол задържаха на Дунав мост при Русе

16:45, 26 май 17 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенски митничари задържаха 149 кг тютюн за наргиле и 180 кутии цигари без бандерол при опит да бъдат пренесени през ГКПП-Дунав мост, съобщават от граничната служба. Образувани са три досъдебни производства срещу трима мъже за държане на акцизни стоки без бандерол.

Тютюнът за наргиле, марка „Al Fakher" е открит при проверка на микробус със силистренска регистрация, пътуващ от България за Испания. Първоначално шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране и не пренасят акцизни стоки. В багажното отделение на превозното средство митническите инспектори от отдел  „Борба с наркотрафика" откриват първоначално 10 кашона, всеки от които пълен с по 10 кг тютюн за наргиле или общо 100 кг. Единият от пътниците заявил, че стоката е негова. Носел я за получател във Франция.

При последваща проверка на багажа, в сака на друг от пътниците митническите инспектори откриват други 49 кг от същия по вид тютюн за наргиле. И е той дал сходни на другия пътник обяснения.

Срещу двамата преносители на акцизните стоки без документи за платен акциз са образувани бързи досъдебни производства. Пътниците и стоката са задържани.  Общата стойност на задържания тютюн по цени на съдопроизводството се изчислява на 50 660 лева.

Късно вчера вечерта отново при излизане от страната ГКПП-Дунав мост е спрян за проверка камион с турски регистрационен номер, пътуващ по дестинация от Турция за Швеция. В лявата част на кабината, зад шофьорската седалка, след отстраняване на пластмасова кора, във фабрична кухина,  митническите инспектори откриват 180 кутии цигари от марката „L&M"  Red label.  Всички цигари са без български акцизен бандерол и с надпис Duty Free.  Срещу водача на камиона е образувано наказателно производство по описа на Митница Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама