При голям интерес в Русе стартира "Kamenitza Фен Купа" 2017

18:41, 27 май 17 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес на изкуствения терен на стадион „Дунав“ в Русе стартира третият за 2017г. регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа, съобщават организаторите. Участници в него са 32 тима от региона, преминали успешно през предварителните квалификации. 18 от тях са от града домакин, 7 са от Разград, 3 от Силистра и 4 от Търговище.

Началото на турнира беше предвидено за 11:00ч. тази сутрин, но заради проливните дъждове организаторите са били принудени да отложат дербитата. В крайна сметка мачовете стартираха в 15:00ч., а час по-късно се състоя и официалното откриване.

Кметът на Русе Пламен Стоилов лично е посрещнал полуфиналистите и им е пожелал успех в предстоящите двубои. „Kamenitza Фен Купа отново е в Русе и това е един прекрасен футболен празник. Русе безспорно е един от най-футболните градове в България. Доказваме го всеки път с по над 10 000 посетители на стадиона, когато има мач на Дунав. Доказваме го и с огромния интерес на гражданите към Фен Купа и всички посетители, които са тук днес.“, е заявил Стоилов по време на откриването. Той е бил придружен от зам. кмета по „Хуманитарни дейности” Иван Григоров, председателя на общинския съвет Христо Белоев, изпълнителния директор на агенцията по заетостта Драгомир Николов, президентът на ФК „Дунав“ Симеон Симеонов и най-добрия български борец за всички времена Валентин Йорданов. 

Както винаги, футболните дербита са предизвикали голям интерес от страна на жителите на Русе. Стотици фенове от града и региона отново подкрепят любимите си тимове и през двата дни ще се потопят в неповторимата атмосфера на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Утре предстои и специалното дерби между фен клубовете на Дунав Русе и Астън Вила, което ще се проведе точно преди заключителния мач от регионалните полуфинали. Това е безпрецедентно събитие в 15-годишната история на Фен Купа и със сигурност ще се превърне в една от основните атракции на деня, коментират организаторите.

С най-голям заряд се очаква да бъде придружен финалният мач, който ще стартира в 13:15ч. в неделя. Веднага след края му регионалните шампиони на Русе, Силистра, Разград и Търговище ще бъдат наградени на специална церемония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама