Първа шампионска титла за мъжкият отбор по тенис на маса "Дунав"

12:30, 28 май 17 / Спорт 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжкият отбор на СКТМ “Дунав” Русе спечели отборния шампионат по тенис на маса на България. Това е и първа титла в историята на клуба, съобщават от щаба на шампионите. 

След като през редовния сезон момчетата на треньора Петър Петров бяха неизменно първи, те преминаха през “Неделино” /Неделино/ на четвъртфинал, през “Добруджа” /Добрич/ на полуфинал, за да стигнат срещу многократния отборен шампион “Дигеста Профиспорт” София. След победа в първия мач в София, “Дунав” бе домакин в залата на ул. Щип 4.

Отбора е бил в пълен състав – Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Стефан Лъвчиев, Ерик Дюранд и Абдел-Кадер Салифу!

В препълнената зала, задачата да започне мача е имал Абдел-Кадер срещу Петко Габровски, като французинът записа победа с 12:10. Теодор Александров е удвоил преднината за “Дунав” срещу Веселин Георгиев. Интригата в мача е върнал Кирил Попов, победил Денислав Коджабашев също в пет геймова драма 11/9 в последната част.

В мача по двойки превес са имали ту едната, ту другата страна, но накрая Александров/Коджабашев са си върнали за загубата в София срещу Габровски/Попов – 13/11 12/14 9/11 12/10 9/11.

Петия мач е бил между Александров и Габровски, а двамата състезатели са го превърнали в истински трилър. След изоставане с 1:2 гейма и 7:10 Александров е успял да изравни и след оспорвана битка да изравни, а след това и да спечели петата решителна част с 14:12.

Под звуците на “We are the champions” двата отбори са били наградени от Севдалин Вълнаров и Илиян Шопов – членове на УС на БФТМ.

Ръководството на клуба благодари на многобройната публика – любители на малката топка, които бяха пристигнали от Варна, Разград, Полски Тръмбеш, Кубрат и София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама