Вечер на поета Румен Ченков организира читалището в Караманово

12:09, 29 май 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под мотото „Румен Ченков – поетът с вдъхновение“ премина творческата вечер, организирана от ръководството на Народно читалище „Светлина“ в село Караманово, съобщават организаторите. 

Връзката между твореца и почитателите на мерената реч се осъществи онлайн. По време на виртуалната среща председателят на читалището Юлка Пантелеева изтъкна, че поетът е емблематичен изразител на човешката душа. „Чрез поезията си представяте проблемите на обществото, в което живеем. Въздействате върху вътрешния ни свят и ни мотивирате да поемем път към себе си. Щастливи сме, че извървяхте едно успешно пътуване към нашите сърца, а ние съприживяхме емоционално съприкосновение с Вашата поезия“, подчерта по време на поетичната вечер Пантелеева. Местни общественици и интелектуалци в непринуден разговор с автора споделиха впечатленията си за вярата и оптимизма, за любовта към родния край, за нравствената сила и духовната красота, лъхащи от стиховете на лирика. Срещата бе уважена от народния представител Светлана Ангелова, председателя на Общинския съвет Галина Георгиева и представители на общинската администрация в Ценово.

Преди началото на творческата вечер секретарят на читалището Румяна Николаева отчете резултатите от кампанията „Дари книга на читалищната библиотека“. С повече от 40 тома детска, ученическа и художествена литература се обогати библиотечния фонд на читалището.  Присъстващите разгледаха изложбата, която проследява историята на културната институция и представя наградите, спечелени от самодейните състави през годините. Парадоксален обаче е фактът, че НЧ „Светлина“ в Караманово, което е сред най-активните огнища на родолюбие в Русенска област, все още няма собствена сграда, а за дейността си ползва помещение под наем. Затова местни интелектуалци и ръководството на Община Ценово ще потърси съдействието и на народните представители от Русенска област за по-бързото изграждане на културно-информационен център, за който от години има отреден терен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама