Русенски младежи взеха участие в международен младежки обмен в Гърция

15:34, 29 май 17 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежи от шест държави – България, Испания, Гърция, Португалия, Полша и Румъния участваха в младежки обмен “Re-musit” на тема “Изработване на музикални инструменти от рециклирани материали” в Неа Моудания, Гърция. Информация за проекта съобщава Община Русе. 

Българската група е била представена от Людмила Любенова и Димитър Димитров – младежки работници в ОМД и младежите Александър Петров от ПГЕЕ “Ап. Арнаудов”, Дария Джамбазова и Йоана Колева от ПАГ “Гео Милев” и Ростислав Кюранов – ПЧСУ “Леонардо Да Винчи”. От 19 до 28 май 36 младежи са обменяли идеи и опит, свързани с музика, песни и звукоизвличане от музикални инструменти, направени от рециклирани материали. Специално за участниците в обмена е била организирана работилница, на която те са имали възможността да се запознаят с изработката на различни видове музикални инструменти от дърво, корда, пластамаса, кожа, метал и т.н. 

Младежите са изработили свои собствени музикални инструменти от изхвърлени материали на плажа в града. На специално организирани междукултурни вечери участниците са представили своите държави и организации, националната култура и кухня на всяка страна. По време на целия проект младежите са били разделени на групи, като всяка група е трябвало да измисли история за съответния инструмент, на който ще свири. След представянето на всяка една група по отделно, историята на всички тях са били събрани в една, като крайният резултат се е превърнал в кратка театрално-музикална постановка с участието на всички младежи от проекта. Всяка държава е представила традиционна народна песен, като българите са изпълнили “Брала мома къпини”. 

Друг интересен момент от проекта е бил заснемане на видеоклип към популярна песен, като участниците отново бяха разделени на групи. Всички участници в проекта са получили Youthpass сертификат за удостоверяване на придобитите компетенции от участието им в проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама