Визията за развитие на Русенски университет обсъдиха народни представители и академично ръководство

15:43, 29 май 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ролята на Русенския университет за развитието на град Русе и Русенска област“ бе темата на разговора, която събра в Канев център народните представители, избрани от 19-ти многомандатен район и ректорското ръководство. Информация за срещата съобщават домакините от учебното заведение. 

Поканата са уважили всички осем депутати – Пламен Нунев, Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков от ГЕРБ, Искрен Веселинов от Обединените патриоти, Крум Зарков, Пенчо Милков и Георги Стоилов от БСП и Бюрхан Абазов от ДПС.  

Ректорът проф. Велизара Пенчева е представила приоритетите, които стоят пред Русенския университет – развитието на кадровия потенциал, подобряването на материалната база и развитието на международното сътрудничество. Споделени са били и очаквания за приема на студенти през новата Академична учебна година в контекста на методиката, разписана в ПМС №64. Обсъден е бил и казусът със собствеността на студентските общежития на територията на кампуса на университета, които в момента се стопанисват от „Студентски столове и общежития“ ЕАД. 

Всички народни представители са се обединили около становището, че Русенският университет е знаков за региона и трябва да продължи да обучава кадри в широк кръг специалности, необходими на местната икономика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама