Младежкият клуб по качество в Русенския университет отбеляза 3 години от създаването си

17:02, 29 май 17 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 26 май, петък, Младежкият клуб по качество отбеляза 3 години от създаването си, съобщават от учебното заведение. На тържественото събрание са присъствали студенти от бакалавърската специалност „Мениджмънт на качеството и метрология“, от магистърския курс по „Управление на качеството“, алумни от двете специалности, Еразъм студенти от Университета в Палермо, Италия и др. 

Еразъм студентите Мирко Мидили и Стефано Маниачи са представили съвременното състояние на стандартизацията и сертификацията в своята родина Италия. През летния семестър на 2016/2017 академична година те изучават дисциплината „Управление на качеството“ като част от двустранно споразумение с координатор доц. д-р Л. Михайлова от Факултет „Бизнес и мениджмънт“.

По време на тържествената церемония са били връчени и сертификати от декана на Машинно-технологичния факултет, проф. д-р Бранко Сотиров. Най-емоционалният момент е бил награждаването на доц. д-р Цвятко Корийков със сертификат под номер Q001, който преди дни отбеляза своята 70-годишнина. Наградата е за цялостния му принос за развитието на Информационния център по качество в Русенския университет. Сертификати са получили още гл. ас. д-р Юлиян Димитров от Транспортния факултет за приноса му за обогатяване на Информационния център по качество „Корийков“ с реални казуси от практиката на одиторите на системи за управление, използвани при обучението на бъдещите метролози и специалисти по качество, както и гл. ас. д-р Теодор Кючуков от Аграрно-индустриалния факултет, създател на логото на Клуба по качество. Отличен е бил и студентът Кристиян Начев от Транспортния факултет, който по време на Студентската научна сесия представи интердисциплинарен доклад на тема „Изисквания към системите за управление на качеството в автомобилостроенето – IATF 16949“.

Представено е било и третото издание на Алманаха на алумните по качество, версия от месец май 2017 год. Клубът по качество вече може да се похвали със 7 докторанти, излезли от неговите редици, близо 300 записани магистри от създаването на специалността,  идващи от 17 от общо 26-те области на България и намерили професионална реализация в страната и чужбина. Започна създаването на карта на България, на която студентите от специалностите „Мениджмънт на качеството и метрология“ и „Управление на качеството“ отбелязват къде са родени и къде работят.

Участниците в тържественото събрание видяха и наградите, дадени от Съюза на метролозите в България за разработени дипломни работи в областта на метрологията. Първа награда сред дипломните работи за бакалаври е връчена на студентката от „Мениджмънт на качеството и метрология“ Радена Михова, а Надежда Михова е получила втора награда сред магистрите.

Участниците в дискусията са създали и общодостъпна база данни с информация за връзка, месторабота и длъжност, заемана от професионално реализиралите се бакалаври и магистри по „Управление на качеството“. Иновативният инструмент за сближаване на общността NetWorkinQ - The Networking Tool for Quality Management Alumni в Google Forms вече съдържа 27 записа от колеги, присъединили се към каузата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама