Проблемите и пречките пред корабоплаването обсъждаха в Русе

18:17, 29 май 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работна среща-дискусия за идентифициране проблемите и пречките за корабоплаване по река Дунав се проведе днес в Русе.

Домакин на събитието бе Елеонора Иванова, председател на УС на БРТПП, а сред присъстващите бяха Валентин Колев, заместник областен управител на Русе, Манфред Зайц, генерален секретар на Pro Danube International Австрия, водещ партньор по проект ДАНТЕ, кап. Иван Жеков, директор на „Речен надзор“ в Морска администрация Русе, Димитър Чорбаджиев, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” Русе, представители на община Русе, АППД и други.

По време на работната дискусия бяха представени съществуващите административни процеси и процедури в България в областта на корабоплаването и проекта ДАНТЕ. Oбсъдиха се проблемите, касаещи административните бариери и пречки не само в българския участък на реката. Споделени бяха и добри практики и предложения за подобряване на съществуващата среда.

Резултатите от дискусията ще бъдат обобщени и заедно с тези от другите държави ще послужат за база за предприемане на конкретни мерки за хармонизиране на законодателството и облекчаване на административните уредби по целия речен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама