Увеличава се търсенето на работна ръка в община Русе

12:45, 30 май 17 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Увеличава се търсенето на работници в община Русе, по традиция преди началото на летния сезон, като обичайно най-търсените професии са готвачи, бармани, камериери, машинни оператори, работници в мебелното производство, шивачи, общи работници и други. Това съобщи на редовна пресконференция днес Йорданка Генчева, главен експерт в "Бюро по труда" - Русе. 

В същото време продължава да намаляват и регистрираните безработни в общината, като в края на април те са 2694 души, или 3.3%. За изминалия месец на работа са постъпили общо 346 безработни, от които на първичния трудов пазар са наети 292, а по програми и мерки за заетост - 54.  

Запазва се и профилът на регистрираните безработни в сравнение с предходни периоди. Най-голям е броят на безработните над 50 години - 39%, а младежите леко намаляват спрямо март. 

През месец април обявените свободни работни места от работодатели са 483. 

Към момента единствената отворена схема за заетост, по която работодателите могат да се възползват, е "Младежка заетост", като този път заявки по нея могат да подават и държавни институции и администрации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама