Павел Колев: Няма пречки Русе да приеме мачове от предварителните кръгове в Лига Европа

14:24, 30 май 17 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма пречки „Дунав“ да домакинства в Русе в първите два предварителни квалификационни кръга от турнира за Лига Европа. Това заяви заTopnovini.bg зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Той бе днес в Русе заедно с представител на УЕФА именно за инспекция на местния Градски стадион, относно годността му да приеме мачове от втория по сила клубен турнир на „Стария континент“.

„Стадионът е стар, въпреки че са положени доста усилия. Има какво да се оправя, но са дребни работи, не е нещо сериозно. Това, което говорихме и с инспектора от УЕФА е, че няма да има проблем първите два кръга да се играят в Русе", каза още за Topnovini.bg Колев.

Окончателно решение по темата се очаква да се вземе от европейската клубна централа в близко време.

Припомняме, че в последните дни стана ясно, че от УЕФА са взели решение, според което сигурният втори в класирането на Първа лига ЦСКА-София няма право да участва в европейските клубни турнири през тази и следващите две години. Така, въпреки че „армейците“ оспорват решението на европейската футболна централа, шансовете на „Дунав“ да се включи в Лига Европа нараснаха значително.

Към момента, кръг преди края на плейофите, „драконите“ са четвърти в класирането с 3 точки преднина пред „Локомотив“ Пловдив. В последния кръг те приемат точно ЦСКА-София, а „железничарите“ гостуват на шампионите от „Лудогорец“ Разград.

След това пък, според предварителния регламент, ако запазят тази позиция, дунавци, като последен класирал се за евротурнирите, ще бъдат предизвикани от първенеца на втората осмица - „Верея“ Стара Загора. Тази среща трябва да е на терена на отбора с по-предно класиране. Окончателно решение и потвърждение на участниците в този мач се очаква от Спортно-техническата комисия към БФС най-вероятно на 1 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама