Кметът на Русе: Футболистите на „Дунав“ са героите на града и любимци на цяла България

12:59, 01 юни 17 25 699 Шрифт:
Автор:

Отборна премия в размер на 20 000 лв. връчи кметът на Русе Пламен Стоилов на ФК „Дунав“ за завоюваното 4-то място в крайното класиране на Първа лига.

Това се случи днес в Заседателна зала на Община Русе, където присъстваха още всички зам.-кметове и секретарят на Общината Димитър Генков, изпълнителният директор Ивайло Петков, треньорът Веселин Великов, отборът на „драконите“ начело с капитана Диян Димов, както и административният мениджър Огнян Цветанов и спортният директор на клуба Светлин Симеонов.

 

Вчера, на Градския стадион, дунавци победиха с 1:0 ЦСКА-София, в последния кръг на Първа лига и си гарантираха четвъртото място в крайното класиране. Припомняме, че за последно отборът, носещ името на голямата европейска река, е завършвал на тази позиция в родния футболен елит през 1975 г., когато впоследствие участва и в турнира за УЕФА, където побеждава „Рома“ с 1:0.

 

„Имаме прекрасен повод да отдадем заслужено уважение към един страхотен колектив и отбор. Вие сбъднахте една 40-годишна мечта на русенци, които неизменно Ви подкрепят и обичат. Гордея се с Вас. Ето защо Русе е футболен град. Вие безспорно сте спортните герои на града за последната година и се превърнахте в любимци на цяла България. Дори и в общинската ни администрация хората се поздравяват със „Само Дунав“ вместо „Добър ден“, заяви Стоилов и връчи отборна премия в размер на 20 000 лв.

Той не пропусна да благодари и на момчетата и момичетата от официалния фен клуб на „драконите“ „Дунав завинаги“ за това, че подкрепят отбора навсякъде и го правят само с позволени средства и с винаги креативни хореографии.

 

Изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков благодари от името на отбора и цялото ръководство за подкрепата от Община Русе и хилядите фенове.

„Уникално е. Всички ни поздравяват за това, за тази атмосфера на стадиона. Деца, младежи и дори възрастни хора са обединени от един отбор, от „Дунав“. Радвам се, че оправдахме гласуваното доверие, и че играем винаги пред пълен стадион“, сподели той.

Веселин Великов заяви, че успехите им се дължат на всички русенци, които обичат отбора и го мотивират, а капитанът на ФК „Дунав“ Диян Димов увери, че футболистите ще продължат в същия дух в името на отбора, честната игра и всички русенци.

 

„Имаме вече договорка с 2-3 футболисти. Търсим още няколко. Целта ни е да подсилим конкуренцията. Подготовката ни стартира на 12 юни. Засега е планиран лагер в Трявна от 19 до 29 юни. В случай, че се потвърди участието ни в УЕФА, спрямо това ще има промени и в плановете ни за подготовка“, коментирата Великов и Петков.

Кметът Стоилов и заместникът му по Устройство на територията Димитър Наков споделиха, че при инспекцията на Градския стадион от представители на УЕФА и БФС е установено, че той е годен за мачове от първите два предварителни кръга на турнира за Лига Европа.

„Такъв детайлен анализ не правят дори при държавен прием на строителен обект. Въпреки това има само някои козметични забележки. Неприятното е, че капацитетът ще трябва да се свие до 6 000, защото има изисквания седалките да са с облегалки. Все пак обаче е по-добре 6 000 по трибуните в Русе, отколкото 2-3 хиляди в Разград или София“, коментираха Стоилов и Наков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама