• Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

На тържествена церемония в Канев център бяха връчени дипломите на абсолвентите от Випуск 2017 на Юридическия факултет. В годината, в която факултетът отбелязва четвърт век от своето създаване, 82 млади юристи, успешно завършили обучението си в редовна и задочна форма, получиха своите дипломи. Владислав Росенов Иванов е първенецът на випуска с академично постижение - 5,98.

Гости на церемонията бяха народните представители д-р Андриан Райков, Искрен Веселинов и Георги Стоилов, заместник областните управители на Русе - Свилен Иванов и Валентин Колев, зам.-кметът на Община Русе - Наталия Кръстева, главен комисар Теодор Атанасов – директор на ОДМВР – Русе, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Русе - Георги Георгиев, председателят на Адвокатската колегия в Русе – Людмил Павлов, представители на юридическата наука и практика, възпитаници на факултета, заемащи важни позиции в обществото, преподаватели, бизнесмени.

В приветствието си към завършващите ректорът проф. Велизара Пенчева каза, че на церемониите по дипломирането на различните випуски университетските преподаватели виждат резултата от собствените си изследователски и педагогически усилия. „Споделяме с вас този успех, защото зад него стоят традицията и опитът, образователното и научното качество, репутацията на Русенския университет“, добави тя и пожела на магистрите по право да бъдат достойни посланици на университета, където и да продължат професионалния си път.

По традиция поздравителното слово на декана на Юридическия факултет проф. Лъчезар Дачев беше на латински, като посланието му към абсолвентите бе да живеят и съдят по законите на свободата.

Приветствие направи и Председателят на Общинския съвет и Председател на Общото събрание на Русенския университет – чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. От името на областния управител към завършващите се обърна випускникът на Юридическия факултет на Русенския университет Свилен Иванов, а от името кмета на Община Русе приветствие отправи заместник-кметът Наталия Кръстева, която също е завършила този факултет.

От името на абсолвентите реч произнесе отличникът на випуска Владислав Иванов, който пожела на колегите си да останат завинаги верни на справедливостта.  

 

 

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно