• Снимки: Община Русе

„Надявам се в Русе скоро да направим и едно европейско състезание – това е моя мечта, а днешната проява е още една стъпка към осъществяването й”, заяви днес Росен Даскалов, управител на „Русе Кар Мотоспорт“ - организатор на тазгодишното издание на „Писта Русе“.

 

Заместник-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков присъства на церемониите по откриване и награждаване на участниците в традиционно провежданото състезание. На събитието присъстваха още Владимир Илиев - председател на Българска федерация по автомобилен спорт, инж. Петър Трифонов - директор на състезанието и други.

Инж. Наков поздрави организаторите за качественото и дълго чакано от русенската публика събитие. След това, традиционно, състезателите бяха представени пред публиката върху движеща се платформа с обиколка на трасето.

Тази година Русе бе домакин на кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут – „Писта Русе 2017“ и за втора година на Международната надпревара „Гранд При Русе 2017“. Освен Трети кръг на Българския Републикански шампионат по автомобилен спорт, където зрителите наблюдаваха своите любими пилоти отблизо, за пръв път по улиците на град Русе се проведе кръг от Румънския шампионат „Lupo Cup” и „Dacia Logan Cup”. Също така, за втора година феновете се насладиха и на надпревара в Отворен клас по всички автомобилни категории на ФИА. Зрителите имаха и уникалната възможност за пръв път да наблюдават скоростен етап от „Премиум Рали София”. Преди официалното награждаване феновете станаха свидетели на атрактивно дрифт шоу под дъжда.

 

В група „Макси“ призовата тройка оформиха – Константин Маршавелов, Пламен Камбуров и Румен Киров.

В група Туринг – Иван Влъчков, Стоян Апостолов, Красен Апостолов.

В група Спорт – Искрен Веселинов, Александър Димитров, Михаил Симеонов.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно